ActualitateInternațional

Estonia înlocuieşte un ministru de interne care a pus sub semnul întrebării victoria lui Biden

Preşedintele estonian Kersti Kaljulaid a numit miercuri un nou ministru de interne pentru a-l înlocui pe Mart Helme, care a demisionat după ce a pus la îndoială legalitatea rezultatului alegerilor prezidenţiale din SUA, relatează dpa.

Alar Laneman, din partea formaţiunii populiste Partidul popular conservator estonian (EKRE), a depus miercuri jurământul. Politicianul de 58 de ani i-a urmat colegului său de partid Mart Helme, care a demisionat la începutul săptămânii trecute.

Helme şi fiul său Martin, care este ministrul de finanţe al ţării, şi-au atras numeroase critici pentru comentariile făcute la o emisiune de radio, în care au pus sub semnul întrebării legitimitatea alegerilor din SUA, câştigate de Joe Biden.

Helme l-a numit, de asemenea, pe Biden, „un personaj corupt” în emisiune. Cei doi fac parte din formaţiunea populistă de dreapta EKRE, care a devenit parte a coaliţiei de guvernare în 2019 după alegeri. Totuşi, formaţiunea a devenit de atunci o sursă frecventă de scandaluri. Helme cel vârstnic este fondatorul şi liderul de multă vreme a partidului. Kersti Kaljulaid a catalogat comentariile lui Helme drept „un atac împotriva democraţiei şi securităţii estoniene”.

SURSA: Agerpres

 » Citiți întreg articolul pe ziaruldeiasi.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button