Actualitate

Este oficial : Piedone, primar al Sectorului 5 după ce Biroul Electoral al Municpiului București a respins renumararea buletinelor de vot din Sectorul 5

Biroul Electoral al Municipiului București a hotărât, duminică, să admită contestațiile depuse la decizia anterioară a Biroului Electoral de sector de renumarare a buletinelor de vot din Sectorul 5.

În 30 septembrie, Biroul Electoral de Circumscripție al Sectorului 5 a admis sesizările PSD Sector 5, PNL Sector 5, Alianței USR PLUS și Asociației Pro Rom Europa privind renumararea buletinelor de vot din secții. Împotriva acestei decizii au fost depuse contestații de către președintele Biroului Electoral al sectorului 5, locțiitorul și reprezentantul PPU-ȘL.

În hotărârea BEM se menționează : „Ca urmare a analizei contestațiilor prin prisma motivelor invocate, a actelor depuse și în lumina dispozițiilor legale aplicabile, Biroul electoral al Circumscripției Municipiului București constată că acestea sunt întemeiate”. BEM „admite contestațiile și schimbă în tot hotărârea contestată, în sensul că respinge sesizările formulate ca inadmisibile”, se precizează în document.

Biroul Electoral Central a dat sâmbătă termen până duminică Biroului Electoral al Municipiului București să soluționeze contestațiile formulate față de hotărârea de renumarare a voturilor din Sectorul 5.

Conform ultimelor date parțiale, la sectorul 5, Cristian Popescu Piedone (PPU-ȘL) se afla pe primul loc, cu 28,08%, Daniel Florea (PSD) are 25,64% și Cristian Băcanu (PNL) 25,24%.

Sursa foto : fanatik.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button