Actualitate

Episcopia de Bălţi oferă burse elevilor şi studenţilor ~ InfoPrut

Episcopia de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei, subordonată canonic Patriarhiei Române, a oferit 11 burse, în valoare de 850 de lei fiecare, elevilor şi studenţilor din Bălţi. Beneficiari sunt tinerii care au obţinut rezultate bune la învăţătură şi provin din familii vulnerabile financiar, notează TVR Moldova.

Bursa Mitropolit Visarion Puiu, în valoare de 850 de lei, a fost oferită unui număr de 4 studenţi şi 7 elevi din mai multe instituţii de învăţământ din Bălţi.  Tinerii spun că sunt impresionaţi de acest gest făcut de Episcopia din Bălţi.

„Vreau sa-mi cumpăr diverse cărţi care vor fi un suport de cunoaştere, în educare. Învăţ la specialitate învăţător la clasele primare şi aceasta ar fi o oportunitate foarte mare pentru mine”, a declarar una dintre beneficiare, studentă în cadrul Colegiului Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți.

Mitropolia Basarabiei a instituit în acest an două burse, Mitropolit Visarion Puiu şi Mecena Vasile Stroescu, în contextul Anului Omagial al Pastoraţiei Părinţilor şi Copiilor şi Anului Comemorativ al Filantropilor Ortodocşi Români declarat în cadrul Patriarhiei Române.

„Este o bursă pe care o vom oferi-o pe parcursul a 10 luni. Încercăm să fim alături de ei, de toate categoriile, în mod special de cei care întâmpină anumite greutăţi”, a subliniat P.S Antonie, Episcopul de Bălți al Mitropoliei Basarabiei.

„Activitatea comună a universităţii Alecu Russo din Bălţi împreună cu Episcopia de Bălţi este deja una tradiţională şi asta ne bucură mult întrucât contribuim împreună la promovarea valorilor naţionale, culturale, educaţionale în întreg spaţiul românesc”, a precizat prorectorul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Lidia Pădureac.

Episcopia de Bălţi va oferi, săptămâna viitoare, încă 10 burse Mecena Vasile Stroescu, în valoare de 700 de lei fiecare, elevilor cu rezultate bune la învăţătură.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button