Distribuți acest articol

O politizare în adevăratul sens al cuvântului. Propunerea lui Emil Boc este aceea de a smulge Ordinea Publică și Rutiera din MAI și a o include, exclusiv, în Poliția Locală, controlată de primărie. Sindicaliștii de la Europol s-au arătat extrem de indignați față de această intenție, susținând că este vorba despre o oficializare a politizării instituției Poliției Române.

Andreica spune că Poliția Locală și-a dovedit, în repetate rânduri, ineficiența. Mai mult, sindicalistul precizează că, printr-o astfel de schimbare, primarul va folosi Poliția Locală după bunul lui plac.

De-a lungul timpului, Poliția Locală și-a dovedit ineficiența în foarte multe situații. Mai mult decât atât, există primari care au propus desființarea Poliției Locale, pe motiv că nu este eficientă.

Nu are cum să fie eficientă atâta vreme cât polițiștii locali sunt în slujba primarului, care este un om eminamente politic și care se va impune și va folosi această structură după bunul lui plac. Și avem nenumărate exemple în acest sens, probabil cel mai notoriu fiind cel al primarului din Iași care și-a pus polițiștii locali să-i urmărească amanta ca să vadă dacă mai are alți amanți în afară de el. Sub nicio formă nu putem fi de acord cu așa ceva”, a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.


Distribuți acest articol