Actualitate

Elveția, sprijin pentru R. Moldova privind proiectele de mediu la nivel local ~ InfoPrut

Elveția va continua să ofere Republicii Moldova sprijin pentru proiectele de mediu la nivel local, este concluzia la care au ajuns ministrul Mediului și directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, după o întrevedere comună.

„Apreciem mult și ne exprimăm recunoștința pentru suportul și eforturile considerabile direcționate pentru soluționarea problemelor ce țin de protecția mediului înconjurător, prin proiecte în sectorul alimentării cu apă și sanitație și managementului integrat al apelor. Suntem pentru continuarea bunei cooperări în elaborarea documentelor de politici publice și diseminarea bunelor practici, sper să aveți disponibilitatea de a continua”, a declarat mnistrul Mediului, Iuliana Cantaragiu.

La rândul său, Caroline Tissot, directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, a apreciat reorganizarea administrației publice centrale și separarea Ministerului Mediului, obiectivele de mediu stabilite de Guvern, exprimându-și disponibilitatea continuării colaborării bilaterale, prioritar în domeniile de mediu, conexe cu asigurarea sănătății populației, guvernării locale, dezvoltării economice și ocupării forței de muncă.

În final, s-a convenit asupra continuării cooperării în domeniile de gestiune ale ministerului, în scopul soluționării problemelor de mediu din R. Moldova, consolidării cooperării pe domeniile managementului deșeurilor, educație și conștientizare a populației, implicarea tinerilor, precum și identificarea a noi inițiative de proiecte comune în conformitate cu Strategia de cooperare a Elveției pentru Republica Moldova.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button