Actualitate

Elevi din România și Republica Moldova, medaliați la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

Elevii din România și  Republica Moldova au obținut mai multe medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, ediția a XXIV-a.

Astfel, echipa din România s-a ales cu trei medalii de aur, două de argint și una de bronz, iar cea din Republica Moldova a câștigat trei medalii de bronz.

România a fost reprezentată de o echipă formată din șase membri: Anghel David-Andrei, Constantinescu Iustinian-Cristian, Iosifescu Dinu-Alexandru, Dragomirescu Robert, Turbincă Gabriel și Pană Luca. Aceasta a fost condusă de profesorii Eckstein Andrei-Alex (Leader) și Mîinea Marius (Deputy Leader), ajutați de profesorul Aramă Dănuț (Observer).

Și echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de șase elevi și trei profesori. Cinci dintre participanți sunt elevi ai Liceului Teoretic „Orizont” și unul de la Liceul „Da Vinci”. Cei trei medaliați sunt: Babuc Constantin, Jechiu Leonard și Iordachi Bianca, elevi la „Orizont”.

În acest an, Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori s-a desfășurat online, în perioada 9 – 13 septembrie, și a fost organizată de Societatea de Matematică a țărilor Sud-Est Europene. La acest concurs au participat 108 elevi din 18 țări ale lumii.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button