Actualitate

Economist: „Florin Cîțu trebuie arestat, dar DNA e în moarte clinică. Achiziție de 70 de milioane de teste covid la suprapreț

Economistul Adrian Câciu trage un semnal de alarmă în legătură cu o licitație dubioasă marca Florin Cîțu, care ar prejudicia statul cu circa 100 de milioane de dolari. Florin Cîțu și ”echipa câștigătoare” vor să cumpere 70 de milioane de teste rapide pentru covid fără licitație publică, la suprapreț. Procurorii ar trebui să intervină în aces caz, însă după cum bine știm DNA e în moarte clinică de când a fost pusă în funcție marioneta Crin Bologa.

„Cine va câștiga 100 milioane de dolari? Cât va fi șpaga din acești 100 milioane de dolari? Ăsta să fie motivul pentru care Florin Cîțu își dorește să rămână interimar?Nu știu dacă ați aflat dar Ministerul Finanțelor Publice, prin ONAC cumpăra prin NEGOCIERE DIRECTĂ 70.000.000 de teste pe baza de salivă la SUPRAPREȚ.

Prețul de plecare este cu 60% mai mare decât prețul unitar de pe piața românească. Evident, fiind vorba de o cantitate de 70 milioane teste, prețul ar trebui sa fie cu 20-30% mai mic decât prețul unitar de pe piață (adică prețul per bucată). Ei bine, la noi e mai mare cu 60%. Cine e fericitul furnizor? Cine e beneficiarul șpăgii?

De ce am ajuns aici? În opinia mea, totul s-a desfășurat după un plan bine pus la punct. Deși aceste teste puteau fi cumpărate din primăvară, prin licitație, corect, transparent, cu anunț în Jurnalul Oficial al UE, guvernul Cîțu a mimat cartea incompetentei ca să facă bani pentru clientelă din banii publici. Nu a declanșat licitația, nu a autorizat testele la timp, a așteptat să se ajungă în situație critică ca să poată invoca necesitatea achizitionarii în regim de urgentă.

Și-a inventat aparența de legalitate. Dar asta nu a fost de ajuns. În loc sa se mulțumească sa cumpere direct cu prețul de piață a mai pus 60% în plus. Tun și jaf! Din banii voștri! DNA doarme.

PS: Preț achizitie: 17,85 lei/bucata. Preț piață: 11 lei. TVA inclus. Peste 400 milioane lei în plus. Când voi vă îmbolnăviți sau muriți în spitale unii fură de rup. Credeți că ar trebui anchetați?”, scrie economistul, Adrian Câciu, pe pagina sa de Facebook.

Back to top button