Distribuți acest articol

Câmpeanu a spus că profesorii în cazul cărora s-a constatat că au greșit la evaluarea lucrărilor de la examenele naționale își vor pierde acest drept. Conform ministrului, în această situație sunt câteva zeci de profesori din țară.

Ministrul Educației a declarat că în aproape 53.000 dintre cele 56.000 de contestații depuse la Evaluarea Națională notele au fost schimbate. Acesta a mai spus că în 6.000 de cazuri diferențele dintre note au fost de un punct, dar au fost și cazuri în care diferențele au ajuns la 3,4 puncte.

„Eu știu care au fost profesorii care au corectat, am văzut și diferențele. (…) Fiecare caz în parte va fi analizat și vă asigur că cel puțin interzicerea accesului la examene pentru a corecta va fi pusă în aplicare. Am făcut un exercițiu, pe lângă media inițială, pe lângă nota rezultată în urma contestației am mai cerut o reevaluare în centrul de examen, iar apoi a patra evaluare am cerut-o la Centrul Național de Evaluare și Examinare, să fie făcută de cei care au creat subiectele și care au creat și baremurile. Concluzii triste, patru evaluări pe aceeași lucrare, patru note diferite în unele situații, nu sunt multe, dar sunt, iar faptul că sunt este un semnal de alarmă. Grav”, a spus Sorin Cîmpeanu.


Distribuți acest articol