Actualitate

După ce am cumpărat 32 de avioane F16 vechi de 40 de ani, președintele anunță noi investiții în produse care nu au văzut cip-urile

„Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, celebrată odată cu cea a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul pe 20 iulie, este un bun prilej de a-i omagia pe cei care au servit sau servesc cu dăruire, curaj şi abnegaţie aviaţia română, civilă sau militară. În această zi, îi comemorăm, cu profundă recunoştinţă şi preţuire, pe toţi aviatorii care au făcut sacrificiul suprem în serviciul ‘aripilor româneşti’. Totodată, îi omagiem astăzi şi pe pionierii aviaţiei româneşti – Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Henri Coandă, Elie Carafoli, precum şi pe toţi cei care, prin devotament şi implicare, au contribuit la creşterea prestigiului aeronauticii româneşti la nivel internaţional. Celor care îşi desfăşoară în prezent activitatea în cadrul Aviaţiei Române şi al Forţelor Aeriene le revine misiunea nobilă de a continua şi onora eforturile înaintaşilor, într-un context de securitate complicat”, a afirmat şeful statului.

Problema este că România cumpără numai vechituri. Sigur că avioanele trebuie să fie parte a unui sistem, dar de ce nu am cumpăra și noi avioane normale iar ele să fie realizate în România și nu din cele vechi care funcționează cu lămpi și diode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button