Distribuți acest articol

Vorbe goale și nimic altceva, asta oferă poporului român actualul președinte. În primul mandat a spus că pentru el educația reprezintă o prioritate, însă acest lucru nu s-a văzut deloc deoarece bani pentru educație nu au fost alocați, adică cei 6% din PIB stabiliți prin lege.

Acum se revine pe acest subiect în ciuda faptului că în afară de expresia România Educată, altceva nu s-a prezentat și nu se mai vedea vreo speranță. Cea mai bună reformă în educație este nici o reformă, în sensul că în fiecare an a venit un alt ministru și fiecare a încercat să implimenteze ce a visat el noaptea. Nu se poate să nu ai un sistem educațional stabil deoarece numai atunci el oferă calitate.

“Guvernul României îşi asumă, prin prezentul memorandum, obiectivele şi ţintele strategice în domeniul educaţiei stabilite prin proiectul ‘România Educată’, ceea ce va determina accelerarea procesului de reformă a educaţiei româneşti şi va crea premisele asigurării stabilităţii şi credibilităţii sistemului educaţional. Pentru implementarea proiectului ‘România Educată’, în cadrul căruia sunt clar identificate domeniile prioritare, ţintele, obiectivele şi direcţiile de acţiune, este necesar să se elaboreze un pachet legislativ, astfel încât documentele de politici publice, rapoartele tematice şi acţiunile asociate, rezultate din procesul de dezbatere şi consultare aferente proiectului ‘România Educată’, să fundamenteze legiferarea unui nou model de guvernanţă în educaţie, capabile să răspundă nevoilor educaţionale şi economice ale unei lumi moderne, globale, competitive, puternic tehnologizate şi digitalizate”, se arată într-un document.


Distribuți acest articol