Actualitate

Dublă măsură ANAF: blochează doar conturile firmelor mici românești, nu și la firmele de partid și străine

Companiile românești o duc greu, taxele sunt foarte mari, cu greu reușesc să treacă de la o lună la alta.

Majoritatea acestor companii încearcă să fie corecte, fac toate înregistrările contabile necesare și la sfârșit de lună află că după salarii nu mai rămân suficienți bani pentru taxe.

AȘA că de cele mai multe ori ANAF blochează conturile acestor companii și le ia banii în mod automat. Nu trece nici o lună și acest lucru se întâmplă.

Da, ANAF-ul se comportă precum un cămătar: dacă nu dai banii arunci ți-i luăm noi cu forța.

Dar nu aceeași măsură se aplică companiilor mari străine.

Spre exemplu OMV trebuia să plătească taxa pe solidaritate în România. ANAF-ul a stabilit că este o anumită sumă de plată, OMV nu a vrut să o plătească și a apelat la politicieni și președinte ca să modifice legea, să îi fie mai favorabilă.

În mod normal dacă era o companie românească nu stătea nimeni la discuții pe acest subiect. CONTURILE OMV ar fi fost blocate și banii trași automat de către ministerul de finanțe. Apoi, ca orice firmă Românească, OMV ar fi trebuit să se judece cu statul român dacă considera că ANAF nu are dreptate. Nu s-a întâmplat însă așa.

Același lucru se întâmplă cu firmele de partid. ACESTEA lucrează în general cu statul român.

Ele ar trebuie să plătească taxe pe muncă și pe sumele încasate dar rămân cu datorii foarte mari la stat. Nu înțelegem de ce aceste firme ajung să aibă datorii luni și ani, când orice altă firmă ar fi avut conturile blocate.

Mai mult decât atât, multe firme fac deduceri de TVA, dar acest TVA este fictiv. Sunt practic scheme de fraudare a statului român iar ele au oameni în interiorul ANAF.

ANAF-ul nu mai este un instrument de control al statului Român , rolul instituției a fost deturnat.

Aceste firme de partid sunt în cele din urmă falimentate, mutate pe numele unor străini sau pe numele unor persoane neimportante, care nu au ce pierde. Beneficiarii reali se aleg cu sume de ordinul milioanelor și zecilor de milioane de euro.

Să nu îți plătești taxele înseamnă că beneficiezi de o formă de Subvenție și poți lucra cu sume mai mici.

Firmele de partid reprezintă o gaură în economia națională, o gaură pentru poporul român.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button