Actualitate

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului de la Constanța. Raed Arafat – trimis de Cîțu să evalueze situația

Specialiștii din cadrul Direcției de Investigații Criminale și ai Institutului Național de Criminalistică vor ancheta cauzele producerii incendiului de la ATI Constanța.

Deja, în această speță, o anchetă a fost deschisă de procurorii Constanța. 9 oameni au murit în incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă. Dosarul penal a fost deschis pentru ucidere din culpă la Parchetul Tribunalului Constanța. Incendiul s-a manifestat în secția ATI cu pacienți COVID. Sunt 9 pacienți decedați, conform DSU. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților.

Florin Cîțu i-a solicitat vineri secretarului de stat Raed Arafat să meargă la fața locului, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde a avut loc un incendiu și mai mulți pacienți au murit, pentru a se asigura că operațiunile de acolo se desfășoară fără probleme, a anunțat Guvernul. O celula de criză a fost activată vineri la nivelul MAI pentru a coordona intervenția și a se asigura că sunt evacuați pacienții și că sunt locuri pentru ei în alte spitale.

Back to top button