Dorin Chirtoacă: Unioniștii au o șansă istorică. Apelul vine de la București
Distribuți acest articol

Există o șansă istorică de a relansa curentul unionist în Republica Moldova, având susținerea directă și deschisă a fraților unioniști de peste Prut. De această părere este Dorin Chirtoacă, liderul Partidului Liberal, alăturat la AUR, care a făcut un ultim apel la unitate, menționând că Alianța pentru Unirea Românilor este dispusă să creeze un bloc electoral cu Partidul Unității Naționale pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021.

Potrivit sursei, până acum au fost făcute nenumărate apeluri ca toți unioniștii să se unească, fie sub forma participării la alegerile parlamentare pe lista unui singur partid, fie în cadrul unui bloc comun al tuturor unioniștilor. „Oricare dintre aceste două formule înseamnă pentru omul de rând că unioniștii s-au unit. Suntem toți pe aceeași listă, iar oamenii au pentru cine vota. Noi acest lucru trebuie să-l obținem. Este o șansă istorică și nu are nimeni dreptul să se opună”, a explicat Dorin Chirtoacă.

În context, politicianul a mai făcut un apel la unitate către Partidul Unității Naționale în vederea participării la alegerile parlamentare din 11 iulie, subliniind că după ce AUR a ajuns în Parlamentul de la București, „ne întinde mâna frățește ca să ridicăm unionismul din situația nefastă în care este acum în R. Moldova și să-l aducem și în Parlamentul de la Chișinău

Stimați colegi, care sunteți acum la PUN, care ați fost în PL sau care sunteți pur și simplu unioniști, găsiți conducerea PUN, pe Octavian Țîcu, vorbiți cu ceilalți colegi, ulterior, când vor merge să depună actele la CEC, s-ar putea să fie prea târziu. Găsiți-i pentru ca, împreună, să putem face blocul unionist pe care dvs. îl așteptați, ca să existe o alternativă la votul din 11 iulie. (…) Nu mai este vorba despre faptul că noi, unioniștii din celelalte partide, chemăm din nou la unitate cum am făcut-o în cadrul Blocului Unirea în ultimii doi ani. Deja apelul la unitate vine de la București, de la George Simion, de la Claudiu Târziu. Oare este în regulă ca dl. Țîcu să refuze Bucureștiul, să refuze cei 600 de mii de cetățeni români care au votat pentru AUR și pentru Unire la alegerile parlamentare din România? Poate este cazul să ne dăm mână cu mână și să pornim carul din loc”, a subliniat liderul PL.

Totodată, Dorin Chirtoacă a mai remarcat că doar prin unitate, unioniștii vor ajunge în Parlamentul de la Chișinău, iar astfel dreapta va deveni mult mai puternică.

„Trebuie să ne adunăm toți pe o singură listă și să dăm o motivație și celor de acasă și celor din diaspora să se mobilizeze și să avem o opțiune unionistă de vot. În felul acesta va fi mai puternică toată dreapta. Vom fi cu toții în parlament – și unioniștii, și proeuropenii. Iar atunci, nu va fi nevoie să se facă alianțe cu cei de pe stânga sau cu alte entități stranii. (….) Este o șansă unică și istorică,

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol