Donație din partea Germaniei pentru polițiștii din R. Moldova ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Poliția Națională a R. Moldova a primit 20 de seturi de alcoolteste, în valoare de 80.000 de euro, din partea Ministerului Federal de Interne din Germania. Dispozitivele sunt destinate combaterii consumului de alcool în rândul conducătorilor auto.

În cadrul ceremoniei oficiale de transmitere a donaţiei, şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Marin Maxian, a menţionat că toate seturile urmează să ajungă la Inspectoratele de poliţie din ţară.

„Accidentele rutiere din ultima perioadă, soldate cu urmări grave, se datorează, în mare parte, consumului de alcool la volan. În acest sens, dispozitivele vor spori eforturile noastre de asigurare a unui climat de siguranţă în comunitate”, a menţionat Maxian Marian.

Dispozitivele primite astăzi pot fi utilizate nu numai în cazul documentării incidentelor în trafic, dar şi în procesul documentării altor categorii de infracţiuni sau contravenţii, cum ar fi violenţă în familie, huliganism, leziuni corporale, servind ca suport pentru luarea deciziilor.

Procedura de achiziţie a dispozitivelor a fost efectuată cu susţinerea financiară a partenerilor externi, în cadrul Strategiei de Dezvoltare a Poliţiei pentru anii 2016-2020.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol