Donaţie din partea Ambasadei SUA la Chişinău pentru Centrul Național Anticorupție ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Două aparate de poligraf de ultimă generaţie au fost donate Centrului Naţional Anticorupţie de către Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

„Poligraful este un instrument de selecţie indispensabil la angajarea în cadrul CNA, astfel încât niciun candidat care pică testul la poligraf să nu mai poată accede la funcţie”, a precizat şeful Centrului Naţional Anticorupţie, Ruslan Flocea.

Cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova, poligrafologii au beneficiat în acest an şi de instruiri de specialitate în Ucraina.

Robert M. Alexander, consilier superior în domeniul aplicării legii pe lângă Ambasada SUA la Chişinău, a menţionat că misiunea diplomatică este deschisă pentru colaborare cu CNA în măsura în care asistenţa oferită va ajuta instituţia să obţină rezultate notabile în prevenirea şi combaterea corupţiei.

Legea privind aplicarea testării la detectorul comportamentului simulat (poligraf) a fost adoptată în 2008, iar implementarea a început în 2015, când a fost creată Comisia de stat pentru testări cu utilizarea poligrafului. Subiecţi ai testării sunt persoanele care se angajează sau care îndeplinesc serviciul în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Centrului Naţional Anticorupţie, Autorităţii Naţionale pentru Integritate, Serviciului Informaţii şi Securitate şi Serviciului Vamal.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol