Distribuți acest articol

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, şi-a atras critici dure din partea unuia dintre colegii săi de partid(USR PLUS) care îl acuză de „incompetenţă”, pe fondul situaţiei dramatice în care mulţi dintre timişoreni au rămas recent fără apă caldă şi căldură.

Concret, este vorba despre Tudor Baştea, care a anunţat joi, într-o postare pe Facebook, că a demisionat din USR PLUS pentru că ”pe alocuri însă, în unele filiale [ale USR PLUS – n.r.], musteşte impostura şi incompetenţa”. El îi reproşează primarului Dominic Fritz că nu ar fi reuşit să gestioneze bine situaţia cu Colterm astfel încât zeci de mii de timişoreni să nu fie privaţi de apă caldă şi căldură, mai ales în această perioadă rece. Mai mult, Baştea susţine că nu găseşte „absolut nici o realizare notabilă, după un an de administraţie Fritz”.

Iată care a fost mesajul transmis de Tudor Baştea pe platforma de socializare:

Astăzi am demisionat din USR-PLUS.

Cred că în continuare că USR-PLUS e cel mai curat partid din România, cu cel mai mare procent de oameni oneşti, decişi să pună umărul la reformarea României. Cred în continuare în Dacian Cioloş, în modul său echilibrat şi responsabil de a face politică.

Pe alocuri însă, în unele filiale, musteşte impostura şi incompetenţa. Au fost mai multe situaţii, de-a lungul acestui an, în care mi-am pus întrebarea ce mai caut în această organizaţie. M-a dezamăgit povestea cu organigrama, anulată de instanţă. Adică lucrezi luni de zile la ea, şi apoi te trezeşti că nu se poate aplica? Nişte avocaţi, nişte jurişti, nu sunt pe acolo prin primărie?

Dar ultimele evenimente legate de Colterm au pus capacul.

Da, sunt de acord că Colterm a acumulat datorii datorită managementului defectuos din mandatele foştilor primari. Da, sunt de acord că administraţia Fritz a preluat un cartof fierbinte, dar era de datoria sa să se descurce. Şi-a asumat această responsabilitate.

Administrarea oraşului a fost preluată iarna trecută. Nu au fost întreruperi de căldură şi apă caldă, deci “greaua moştenire” nu a fost chiar atât de grea. A urmat un an întreg, în care se putea lucra la redresarea Colterm. Şi totuşi, a venit frigul şi Primăria nu a fost în stare să se asigure că Colterm va putea furniza căldură şi apă caldă. Asta ca să nu mai amintim alte bâlbe din povestea Colterm, gen numirea lui Bogdan Nanu ca director general. Căruia i s-a cerut demisia după câteva zile, pt că avea nişte probleme penale, tocmai pentru inginerii financiare.

Ieri după-masă, primarul a anunţat că s-a găsit o soluţie temporară, cu alt furnizor de gaz, şi că se va porni căldură în timpul nopţii. Peste 50K de familii au aşteptat căldură, care nu a venit. A venit însă, azi-dimineaţă, o nouă serie de explicaţii de la primar, pt că de fapt anunţul său se bazase pe un înţelegere verbală, care nu s-a concretizat. Şi un apel la disponibilitate şi umanitate din partea furnizorilor de gaz. De parcă ar fi datoria lor să găsească o soluţie, dacă s-ar putea să dea gazul şi gratis.

No, îmi pare rău, dar eu n-am intrat în acest partid doar ca să îi înlocuim pe incompetenţii lor cu incompetenţii noştri. Nu am avut niciodată ambiţii politice şi nici nu voi avea. Am intrat în partid ca să ajut cu ce pot (expertiză IT, ajutor în campanii etc). Şi ca să identificăm persoane competente care doresc şi pot să îşi asume poziţii publice, în administraţie.

Cu regret, dar nu găsesc absolut nici o realizare notabilă, după un an de administraţie Fritz. Le-am promis oamenilor buna guvernare, modernizarea oraşului, şi le-am tăiat căldura şi apa caldă. Şi în loc să găsim soluţii la această criză, facem punctaje interne, prin care învăţăm oamenii ce să răspundă comentariilor negative ale cetăţenilor scandalizaţi de situaţia Colterm.

No, io la din astea nu vreau să fiu părtaş.


Distribuți acest articol