Actualitate

Dodon: PSRM va decide când şi cum poate fi dizolvat acest Parlament ~ InfoPrut

Până la sfârșitul anului 2020 în Parlament nu va fi nicio formă de coaliţie, iar după Anul Nou PSRM va examina oportunitatea unei majorităţi parlamentare, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii sale „Igor Dodon răspunde”. Acesta a mai spus că Guvernul Chicu nu-şi va da demisia, iar dizolvarea Parlamentului se va produce atunci când PSRM va considera de cuviinţă.

„Eu nu văd nicio formă de coaliţie până la sfârşitul acestui an. Până la finele lui decembrie 2020 nu va fi niciun fel de coaliţie în Parlament. Se va vota situativ proiectele de lege, aşa cum s-a votat ieri, de exemplu. După Anul Nou, PSRM va examina sau nu va examina oportunitatea creării unei coaliţii pe termen scurt şi mediu. Vom vedea dacă se poate de creat astfel de coaliţii. Dar dacă vor fi create astfel de coaliţii vor fi în jurul şi cu participarea PSRM. Altă formă de coaliţie eu nu văd. Repet, varianta ideală ar fi între stânga şi dreapta politică. Maia Sandu cu PAS şi Dodon cu PSRM – două forţe cu legitimitate sporită”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii sale, care altădată se numea „Președintele răspunde”.

Acesta a specificat că PSRM insistă pe dizolvarea Parlamentului şi convocarea alegerilor anticipate, însă trebuie de ţinut cont de mai multe circumstanţe precum pandemia şi COVID-19.

„Noi considerăm că acest Parlament trebuie dizolvat. Noi pledăm pentru alegeri parlamentare anticipate. Întrebare este când şi cum. Cum de dizolvat Parlamentul şi când de stabilit alegeri noi. Formula dizolvării ţine de PSRM. Noi vom decide când şi cum poate fi dizolvat acest Parlament. Guvernul Chicu nu va pleca în demisie şi azi am discutat cu domnul prim-ministru”, a mai menţionat Dodon.

Fostul președinte și actualul lider al PSRM a specificat că ideal ar fi ca alegerile anticipate să aibă loc în toamna lui 2021.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button