Actualitate

Dodon, înregistrat pe ultima sută de metri drept candidat independent la prezidențiale

Igor Dodon a fost înregistrat în calitate de candidat independent la alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală, în cadrul ședinței de luni, cu votul a opt membri și o abținere. 

„CEC a recepționat spre verificare 889 de liste de subscripție cu 25 de mii de semnături ale susținătorilor lui Igor Dodon, în calitate de candidat la funcția de președinte al R. Moldova. (…) În urma verificării autenticității datelor din cele 869 de liste de subscripție, conținând 22 292 de semnături, 2015 semnături au fost declarate nule. Totodată, s-a stabilit din totalul de semnături procesate că 20 177 de semnături se consideră valabile” a declarat Sergiu Gurduza, membru CEC.

De asemenea, a fost înregistrat simbolul electoral, fiind confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală și persoana responsabilă de finanțe.

Perioada pentru depunerea actelor în vederea înregistrării în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova se încheie joi, 1 octombrie 2020.

Amintim că până în prezent la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie au fost înregistrați doar patru candidați. Este vorba de Renato Usatîi (PPPN), Andrei Năstase (PPDA), Tudor Deliu (PLDM) și Igor Dodon (candidat independent).

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button