Actualitate

Dodon, acuzat că plătește câte 700 lei moldovenești pentru fiecare vot din regiunea transnistreană

Locuitorii din regiunea transnistreană primesc câte 700 de lei pentru ca să-l voteze pe Igor Dodon la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Declarații în acest sens au fost făcute de Renato Usatîi, candidatul „Partidului Nostru” la acest la scrutin electoral.

Potrivit politicianului, au început pregătirile pentru falsificarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. „Locuitorii din Transnistria primesc câte 700 de lei pentru a-l vota pe Dodon la alegerile prezidențiale. Acești votanți nu vor mai fi transportați în mod organizat către secțiile de votare pentru că e lesne de înțeles că acolo va fi prezentă presa și cetățenii care se vor opune acestor transportări. De acea, locuitorii din Transnistria vor fi aduși până la pod, iar mai departe vor merge pe jos, de parcă ar fi venit singuri”, a explicat Renato Usatîi într-o intervenție pe Facebook.

În context, liderul Partidului Nostru i-a avertizat pe Igor Dodon și pe oamenii săi, că aceste încercări vor fi blocate. De asemenea, politicianul a făcut un apel public către toți cetățenii, indiferent de viziunile politice, să documenteze astfel de cazuri pentru a demonstra lumii întregi, cum încearcă Igor Dodon să-și asigure un loc în turul II al alegerilor prezidențiale.

Mai mult, Usatîi mai susține că oamenii din anturajul lui Igor Dodon au început să aloce bani pentru primarii PSRM și PDM, iar aceștia urmează să-i redirecționeze către familiile social vulnerabile în schimbul votului pentru Dodon.

Scopul este ca în aceste localități votul pentru Dodon să nu fie mai mic de 50% (…) De această dată nu vor mai fi pachete roșii cu sigla PSRM-ului. De acest lucru se vor ocupa primarii și liderii organizațiilor din teritoriu. Este vorba de un ajutor sub formă de produse alimentare pentru 200 mii de oameni. Fără aceste 200 mii de voturi Dodon poate nici să nu ajungă în turul II”, a precizat Usatîi.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button