Actualitate

Dodon a ajuns la Moscova înaintea delegației oficiale a R. Moldova. Cu cine s-a întâlnit socialistul

Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor, a ajuns la Moscova într-o așa-numită „vizită de lucru” cu o zi înaintea delegației oficiale a Republicii Moldova.

Astfel, miercuri, 6 octombrie 2021, Dodon a declarat că „în calitate de președintele al Comisiei legislative pentru relațiile între Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Federală a Federației Ruse și în calitate de membru al grupului parlamentar de prietenie cu Rusia”, a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, șeful adjunct al administrației președintelui Federației Ruse.

Am discutat un șir de subiecte ce țin de dezvoltarea și fortificarea parteneriatului strategic între două state. Am stabilit importanța asigurării unei dinamici pozitive pe pozițiile în care avem interese reciproce. Am subliniat faptul că marcarea pe 19 noiembrie a 20 de ani de la semnarea Acordului de prietenie și cooperare între Republica Moldova și Federația Rusă oferă o oportunitate bună pentru a face o analiză a rezultatelor muncii noastre și pentru stabilirea priorităților cooperării ulterioare în interesul popoarelor țărilor noastre”, a mai spus Igor Dodon.

Amintim că, anunțul lui Dodon a venit la câteva ore după ce Guvernul de la Chișinău a informat că astăzi, 7 octombrie, o delegație oficială a R. Moldova se va afla într-o vizită de lucru la Moscova

Oficialii de la Chișinău au programate întâlniri cu Andrei Rudenko, viceministrul afacerilor externe al Federației Ruse, dar și cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al administrației prezidențiale de la Moscova, în cadrul cărora ar urma să se discute mai multe subiecte bilaterale.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button