Actualitate

Doctorandul Ciucă pune piciorul în prag: „Educaţia universitară se află pe lista noastră de priorităţi”

Cu acuzații solide de plagiat, premierul Ciucă nu s-a lăsat intimidat, țininâd un discurs fix în domeniul controversat. Verificarea tezei de doctorat s-a blocat subit în birocrația din România. Cu un dosar penal deschis la DNA, Nicolae Ciucă s-ar fi folosit de funcția pe care o deține pentru a bloca verificarea plagiatului.

”Educaţia universitară se află pe lista noastră de priorităţi şi pe segmentul de modernizare a infrastructurii, dezvoltare durabilă şi digitalizare”, a dat asigurări şeful Executivului.

„Deschiderea noului an universitar reprezintă pentru tinerii care păşesc pragul instituţiilor de învăţământ superior o etapă nouă în formarea lor. Este important pentru ei să beneficieze de un nivel de studiu performant, aşa cum universităţile româneşti au dovedit de-a lungul timpului că pot oferi, şi care să le deschidă perspective realiste în domeniile lor de pregătire.

Avem toate motivele să credem în potenţialul tinerilor noştri. Performanţele realizate în competiţii de anvergură internaţională îi vor ajuta cu siguranţă în cariera la care fiecare aspiră, iar preocuparea noastră este să le asigurăm un viitor în ţară.

(…) Educaţia universitară se află pe lista noastră de priorităţi şi pe segmentul de modernizare a infrastructurii, dezvoltare durabilă şi digitalizare. Avem prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă 3,6 miliarde de euro alocaţi Proiectului “România Educată”, pentru modernizarea învăţământului. Contractele pentru digitalizarea universităţilor şi lansarea apelului de proiecte destinate dezvoltării consorţiilor integrate pentru învăţământ dual beneficiază de peste o jumătate de miliard de euro, fonduri destinate modernizării şi adaptării învăţământului superior la cerinţele pieţei muncii.”, a spus premierul Ciucă.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button