Discuții la Iași despre SMURD-2 între reprezentanții IGSU din R. Moldova și din România
Distribuți acest articol

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului de Interne de la Chișinău a participat la cea de-a șasea ședință a Comitetului Director în cadrul Proiectului Transfrontalier SMURD-2, derulat în baza Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020 al Uniunii Europene, care a avut loc în perioada 15-16 iunie în județul Iași.

Pe lângă conducerea IGSU al MAI din R. Moldova la activitățile de lucru au participat și reprezentanții tuturor instituțiilor implicate în realizarea proiectului printre care Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI România, Inspectoratul General de Aviaţie al MAI România, Ministerul Sănătăţii din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a judeţului Iaşi, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale al Republicii Moldova, Institutul de Medicină Urgentă din Republica Moldova.

Timp de două zile participanții întrunirilor au discutat progresele, problemele și riscurile implementării proiectului. Totodată la ședința, care a avut loc pe data de 16 iunie membrii grupului de lucru au pus în discuție revizuirea  planului de intervenție comun și a procedurilor asociate și identificarea unui tip de risc.

Proiectul transfrontalier SMURD-2 este finanțat de Uniunea Europeană cu un buget în valoare de peste 10 milioane de euro și prevede reconstrucția a două puncte de operare SMURD la Ungheni şi Cantemir, construcţia a patru heliporturi pentru elicoptere SMURD în preajma a patru spitale din municipiile Chişinău, Bălţi şi Cahul, achiziționarea a 14 autospeciale specifice misiunilor SMURD, dar si construcția a doua Unități de Primiri Urgențe la Chișinău și Bălți. Activitățile menționate trebuie să fie realizate până la finalul anului 2022.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol