Diplomaţi ruşi laudă rolul Federației Ruse în menținerea păcii pe Nistru ~ InfoPrut
Distribuți acest articol

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a declarat că Rusia are un rol decisiv în misiunea de pacificare în regiunea separatistă transnistreană pentru menținerea păcii pe Nistru, „ceea ce ne permite să ducem negocieri cu participarea OSCE, Ucraina, a observatorilor din partea SUA şi UE”. Declarația a venit în contextul derulării unui eveniment online, Vasnețov participând la colegiul așa-numitului minister de externe de la Tiraspol, notează TVR Moldova.

Liderul administraţiei secesioniste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a mulţumit ambasadorului rus, ministrului apărării de la Moscova şi preşedintelui Putin „pentru susţinerea acordată Transnistriei” şi pentru misiunea de pacificare.

Şi ambasadorul cu misiuni speciale de la Moscova, Serghei Gubarev, a transmis un mesaj la Tiraspol cu ocazia „zilei lucrătorului diplomatic”, în care spune că „din primele zile ale creării sale, ministerul de externe de la Tiraspol a luptat pentru sarcina cea mai importantă – apărarea intereselor şi chiar a existenţei republicii moldoveneşti nistrene”.

„Sper că după pandemie va continua practica care s-a recomandat foarte bine a stragierii diplomaţilor transnistreni la Ministerul de Externe al Rusiei”, se mai spune în mesajul lui Gubarev, citat de presa de la Tiraspol, potrivit REL.

Federaţia Rusă declară că susţine integritatea teritorială a Republica Moldova, dar ambasadorul rus şi numeroşi oficiali de la Moscova participă constant la evenimentele „oficiale” organizate de conducerea separatistă de la Tiraspol, subliniind de fiecare dată susţinerea pe care o acordă Rusia regiunii transnistrene.

Oleg Vasneţov a participat şi anul trecut la colegiul aşa-numitului minister de externe de la Tiraspol. Atunci însă Ministerul de Externe de la Chişinău l-a convocat pe Vasneţov şi a cerut diplomaţilor ruşi acreditaţi în Republica Moldova „să se abţină” de la participarea la evenimentele organizate de administraţia separatistă de la Tiraspol. În acest an, Ministerul de Externe de la Chişinău nu a avut deocamdată nicio reacţie la acţiunile diplomaţilor ruşi.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol