Actualitate

Diaspora, amenințată: Vă închidem secțiile de vot

Aureliu Ciocoi, ministrul de Externe de la Chișinău, a avertizat cetățenii R. Moldova din străinătate că dacă nu vor respecta regulile epidemiologice stabilite de statele în care se află la secțiile de vot, acestea și-ar putea suspenda activitatea. 

Respectați regulile impuse de autoritățile statelor respective. Poliția va fi cu ochii pe secțiile electorale din afară. Poliția locală în cazul în care va observa iregularități din partea cetățenilor noștri care, indiferent dacă stau la coadă, nerespectând distanța socială sau vor provoca ambuteiaje la intrarea în secția de votare, în interior… Vă rog frumos aveți responsabilitatea, aveți grijă ca regulile impuse de autoritățile statelor respective să fie respectate. În caz contrar, nu putem exclude decizii ale autorităților statelor respective de a suspenda activitatea secțiilor de vot”, a declarat ministrul de Externe în cadrul unei conferințe de presă.

Amintim că în primul tur de scrutin, care a avut loc pe 1 noiembrie 2020, au votat aproape 150 de mii de cetățeni ai R. Moldova din străinătate, înregistrând astfel un record în acest sens.

Totodată, la mai multe secții de vot din UE s-au format cozi, alegătorii fiind nevoiți să stea ore în șir pentru a-și putea exercita dreptul la vot. În ciuda acestui fapt, pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 15 noiembrie, numărul de secții de vot de peste hotare a rămas neschimbat.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Back to top button