Actualitate

Dezastru în România. Lucian Bode anunță angajarea a 5.000 de oameni FĂRĂ experiență în Poliție

Valul de pensionări a lovit grav Poliția Română. Desigur că instituțiile statului nu au făcut nimic în acest sens, iar deficitul de personal s-a tot mărit de-a lungul anilor.  Lucian Bode, ministrul Afacerilor de Interne, a declarat că vor fi angajate în Ministerul de Interne 5.000 de persoane care nu au pregătire de polițiști.

„De la 1 ianuarie până azi, au plecat din MAI aproape 7.000 de angajați. În schimb, am reușit să încadrăm în sistem aproximativ 1.000 de oameni. Astfel, avem un deficit de aproximativ 5.000 de angajați. Am avut o discuție cu toți factorii de decizie din MAI și am hotărât să angajăm din sursă externă pe cele 5.000 de poziții care sunt bugetate pentru 2021 pe tot ministerul”, a afirmat Lucian Bode

„Pentru Poliția de Frontieră, numărul este de aproximativ 430-450 de oameni pe care îi vom recruta din sursă externă ocupând locurile lăsate libere, 90% fiind prin pensionare.

În cadrul poliției, noi vom încerca să recrutăm din sursă externă pe componente de care nu este neapărat nevoie nici de Academia de Poliție, nici de școală de subofițeri, în sensul că putem să luăm IT-iști, putem să luăm la DOS (Direcția Operațiuni Speciale), la logistică. Deci să acoperim pierderile în zona respectivă și în momentul în care ne vin următoarele promoții să le dirijăm cu prioritate către ordinea publică”, a explicat Bode.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button