Actualitate

Deși au fost anunțate cu mare fast, măsurile de sprijin ale coaliției se lasă așteptate – PSD și PNL caută bani pentru voucherele promise

Coaliția toxică de guvernare a venit în fața românilor cu un așa zis pachet de măsuri numit  „Sprijin pentru România”. Acesta ar conține vouchere, dublarea valorii tichetelor de masă şi a normei de hrană. Doar praf aruncat în ochii românilor, deoarece realitatea este cu totul alta.

Mai mult, deși au fost anunțate cu mare fast, măsurile de sprijin ale coaliției nu au finanțare. Așadar, PSD și PNL caută bani pentru voucherele promise românilor, o spune chiar ministrul Muncii, Budăi.

Trebuie pornit de la o realitate cruntă:  Guvernul a creat o mare problemă care se putea rezolva prin  reglementarea pieței de energie  gaz și combustibil, însă refuză și se comportă asemenea unui pompier care în loc să trateze cauza corectează, chipurile, efectele generând și noi și noi probleme în economie.

PSD și PNL au adăugat la salariul minim net suma de 100 de lei. Tot o măsură populistă care nu are nicio legătură cu binele românilor și cu bunul mers al economiei. Degeaba adaugi 100 de lei la salariu dacă dublezi prețurile la energie termică și electrică. Este știut faptul că 80% din români plătesc  jumătate din salariu pe întreținere.  Propunearea AUR ar fi singura viabilă spun specialiștii, cea referitoare la extinderea facilitaților fiscale pentru salariul minimi de 3000 de lei brut pentru tot sectorul economic, nu doar pentru domenii izolate, cum ar fi agricultura.

De fapt, dublarea prețurilor la energie a dus la înjumătățirea veniturilor reale, iar voucherele pentru alimentele de bază în valoare de 50 de euro la fiecare doua luni este o noua bătaie de joc. Însăși expunerea sumei de 50 de euro pentru două luni spune totul.

Era mai corect să se spună 25 de euro pe luna. Dar nimic nu este pentru binele românilor. Am ajuns o țară de asistați social, iar 4 milioane de români care trăiesc într-o sărăcie cruntă se vor descurca  cu niste vouchere derizorii.

„Nu există, încă, un acord de finanţare a acestor vouchere, dar există un acord verbal prealabil. Au fost discuţii cu Comisia Europeană, (…) urmează ca noul ministru al Fondurilor Europene să parafeze ceea ce s-a discutat până acum. Cred că vom fi în situaţia în care prima tură de vouchere se va finanţa de la bugetul de stat şi vom recupera ulterior banii.(…). Pensionarii vor primi aceste sume aşa cum primesc şi pensiile, prin Poşta Română”, a afirmat ministrul Budăi.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button