Actualitate

Derapaj din partea lui Raed Arafat: „Până la respectarea Constituției, eu trebuie să respect salvarea vieţii”

Derapaj din partea lui Raed Arafat. Avocatul Poporului a transmis că în situaţia în care suspendarea internărilor pentru intervenţii chirurgicale se va realiza prin ordin al ministrului Sănătăţii, acest lucru este neconstituţional şi nelegal. În răspuns, Raed Arafat lasă de înțeles că Constituția României este opțională și o va respecta în momentul în care consideră el.

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență , Raed Arafat, a răspuns seara trecută criticilor aduse de către Avocatul Poporului, legate de o presupusă neconstituţionalitate a ordinului prin care sunt suspendate internările care nu reprezintă urgenţe.

Este un ordin care este publicat deja pe toate site-urile de mass media şi peste tot. Nu face parte din ordinele care ni s-a spus că trebuie să fie publicate în Monitorul Oficial. Plus, este un ordin de management şi de triaj într-o situaţie de dezastru şi, îmi pare foarte rău, dacă medicina de dezastre nu este în concordanţă cu Constituţia, eu, ca medic, până mi se spune să mă opresc, din cauza Constituţiei, trebuie să respect salvarea vieţii şi principiile pe care le-am învăţat în acest domeniu.„, susține Raed Arafat.

Back to top button