Deputat de la Chișinău: România, o atracție pentru toți cetățenii Republicii Moldova
Distribuți acest articol

România reprezintă o atracție pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de Vasile Năstase, deputatul Platformei DA, care a remarcat că formațiunea nu renunță la valorile europene și că va insista în continuare pe apropierea de UE, dar „primul pas care trebuie făcut este să ne apropiem cât mai mult de România”. 

România este prima țară din UE, vecina noastră, să nu mai vorbim de istoria noastră similară. Aici trebuie să găsim, din punct de vedere politic, tot ceea ce ne atrage, tot ce este apropiat de noi şi de cetăţenii noștri, astfel încât să depășim barierele care stau în calea noastră. Aici mă refer și la programe de cultură, şi la programe de infrastructură, dar și la alte lucruri, care ar putea să ne unească și mai mult. În această campanie vom veni cu un program foarte serios pe aceste dimensiuni”, a declarat Vasile Năstase în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Fiind întrebat dacă mesajul Platformei DA în această campanie electorală va fi unul unionist, parlamentarul a menționat că în formațiunea respectivă există foarte mulți unioniști.

Personal m-am unit cu România în 1992, atunci când am luat cetățenia română și mi-am făcut pașaportul. Unirea politică este altceva. Vreau să vă spun că oamenii s-au săturat de gălăgioși. Noi vrem poduri de beton peste Prut, ecartament și interconexiuni cu linii de înaltă tensiune din România. Noi vrem, cel puțin la prima etapă, o vamă comună și așa mai departe. Sunt lucruri care trebuie făcute, dar nu țipate. Treizeci de  ani au fost niște băieți din ăștia, profitori, care au tot țipat și au folosit lucrurile acestea în scopuri politice”, a mai adăugat Vasile Năstase.

Menționăm că astăzi, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova.

 » sursa: www.infoPrut.RO


Distribuți acest articol