Distribuți acest articol

AUR va cere neîncetat atât de la Chișinău, atât de la București, de la Bruxelles și toate cancelariile europene și NATO ca Rusia lui Putin să-și ia armata rusă de pe teritoriul statului Republica Moldova, a transmis Ciprian Ciubuc, deputat AUR în Parlamentul de la București, cu ocazia comemorării a 29 de ani de la masacrul de la Tighina.

Astăzi cinstim memoria eroilor secerați în bătălia de la Tighina din 19 iunie 1992 – când cazacii și mercenarii ruși au atacat poliția din Tighina. A fost momentul de cumpănă al războiului moldo-rus din 1992, fiind cele mai violente confruntări între trupele moldovene și separatiștii transnistreni susținuți de armata rusă.

„În luptele de la Tighina, un rol important l-au avut voluntarii, care și-au pus benevol viața în pericol, pentru a apăra pacea și integritatea Republicii Moldova. Se estimează că, în urma luptelor de la Tighina, şi-au pierdut viața aproximativ 200 de militari şi civili moldoveni, alți 300 au fost răniți.

Nu ne mai spuneți că ceea ce a fost în 1992 a fost conflict interetnic, căci știm că e o manipulare. Federația Rusă a atacat atunci Republica Moldova și continuă până astăzi să-și mențină trupele de ocupație pe teritoriul nostru. AUR va cere neîncetat atât de la Chișinău, atât de la București, de la Bruxelles și toate cancelariile europene și NATO ca Rusia lui Putin să-și ia armata rusă de pe teritoriul statului Republica Moldova și armata rusă și armamentul Sovietic de la Covasna afară din Țară!”, a arătat deputatul AUR Ciprian Ciubuc într-un mesaj pentru a marca 29 de ani de la acest masacru.


Distribuți acest articol