Aceeași oameni ne ucid cu zile – CURIERUL ROMÂNESC
Distribuți acest articol

În timpul campaniei electorale guvernul liberal a dorit susținerea mediului de afaceri și a propus creșterea limitei de TVA de 5% până la 140 000 de euro, de la aproape 100 000 de euro.

Campania electorală a trecut și aplicarea măsurii ce ar fi dus la locuințe mai ieftine s-a anulat.

Axinia Adrian este deputat AUR și membru în comisia de administrație publică. El consideră că această măsura este o lovitură dată antreprenorilor români din domeniul construcțiilor:

“Măsura unui TVA redus la achiziția de locuințe reprezintă o măsura economică bună. Scăderea de la 19% până la 5% a permis relansarea sectorului rezidențial și a dat românilor locuințe ieftine.

Dar la moment există o limită aproape de 100 000 de euro până la care se aplică această măsură. Ea corespundea realităților de acum câțiva ani.

Între timp piața a evoluat, salariile au crescut, cum era normal să fie, costurile cu achiziția de materiale și teren s-au modificat negativ. Față de acel moment piața s-a scumpit cu 30%, ceea ce se vede și în preț.

Antreprenorii români susțin economia românească iar construcțiile reprezintă un sector de maximă importanță.

Un TVA de 19% la achiziția unei locuințe este prea mare. De ce să plătească un român 19% din valoarea unei proprietăți către stat? Căci ei suportă acest lucru. Și așa sumele sunt mari și muncesc cu toții din greu.

Statul trebuie să ajute și să scadă acest TVA. El nu este plătit se firme ci de consumatorul final, de români.

Să ai o locuință nu reprezintă un moft, un lux, trebuie să fie ceva normal. Statul jefuiește pe români.

Guvernul PNL-USR își bate joc de români cât amână aplicarea unei legi bune. De ce? Pentru ca să încasese bani pentru firmele de partid. Măsura anulării va avea efecte negative deoarece va restrânge o piață și așa afectată de criza indusă de ei.

Cerem respectarea legii aprobate deja și aplicarea limitei crescute”.


Distribuți acest articol