Actualitate

Delegația UE în R. Moldova, de Ziua Independenței: „Viitorul este în mâinile cetățenilor Republicii Moldova”

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a venit astăzi cu un mesaj de felicitare pentru toți cetățenii acestui stat, menționând că viitorul este în mâinile lor. 

Felicitări Republica Moldova cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la proclamarea suveranității!

Uniunea Europeană a fost alături de Republica Moldova în tot acest timp, aproape de dorințele și necesitățile oamenilor.

Viitorul este în mâinile cetățenilor Republicii Moldova. Fie că sunt acasă sau peste hotare, cu toții împărtășesc provocările prezentului și speranța pentru un trai mai bun; și muncesc împreună pentru a se bucura de o țară frumoasă, unică, prosperă și atât de primitoare.

Acești 30 de ani au demonstrat că a fi independent nu înseamnă a fi singur. O țară independentă poate să parcurgă cu încredere un drum către dezvoltare și prosperitate, alături de partenerii săi.

Uniunea Europeană a urmărit toți acești 30 de ani cu optimism și încredere în viitorul Republicii Moldova drept stat partener și prieten. Și astăzi, din nou, vrem să spunem din tot sufletul un sincer: La mulți ani, Republica Moldova! La mulți ani, oamenilor tăi!”, a subliniat Delegația UE în Republica Moldova.

Amintim că pe 27 august 1991, Republica Moldova îşi proclama independenţa faţă de URSS. Acest act reprezenta un succes al Mişcării de Renaştere şi de Eliberare Naţională și era perceput ca o etapă spre realizarea unirii cu România.

 » sursa: www.infoPrut.RO

Back to top button