Actualitate

DECIZIE ISTORICĂ: AUR a trecut Prutul și participă la alegerile parlamentare din Republica Moldova

Astăzi s-a luat la București o decizie istorică, pentru cei care au ochi ca să vadă. Pentru prima dată în istoria națională a României un partid important a trecut Prutul și are șanse mari să dispună de parlamentari pe ambele maluri de Prut.

Alianța pentru Unirea Românilor, partidul condus de unionistul George Simion și conservatorul Claudiu Târziu, a trecut oficial Prutul. Partidul este la acest moment înregistrat oficial și îndeplinește toate condițiile legale pentru a putea participa în cadrul alegerilor parlamentare din Republica Moldova. Acestea se vor desfășura în data de 11 iulie 2021 și sunt anticipate, ca urmare a dizolvării parlamentului de către Maia Sandu.

Alianța pentru Unirea Românilor a produs marea surpriză în cadrul alegerilor parlamentare de la București atunci când a intrat în parlament cu un scor impresionant: 11% din mandate. La doar câteva luni diferență AUR există deja și în Republica Moldova și se anunță deja ca a treia forță politică după PAS și PSRM, cele două partide politice care domină la moment scena politică.

Anunțul oficial a fost făcut în parlamentul de la București de către Vlad Bilețchi, tânărul patriot român de doar 26 de ani. Acesta a avut alături pe cei doi copreședinți ai formațiunii: George Simion și Claudiu Târziu.

Practic pe 11 iulie la Chișinău moldovenii vor putea să își pună votul pe AUR.

Alianța pentru Unirea Românilor și-a anunțat obiectivele pe termen scurt și pe termen lung. Pe termen scurt se vizează o surpriză precum cea de la București și intrarea în parlamentul Republicii Moldova. Pe termen lung ținta este ca un guvern AUR să se instaureze la București în anul 2024, iar în anul 2025 să se facă același lucru la Chișinău.

Ceea ce nu părea credibil acum câțiva ani devine acum o realitate palpabilă. Unirea dintre cele două state începe să prindă contur în condițiile în care peste jumătate de milion de moldoveni au deja cetățenia Republicii Moldova.

AUR se conturează ca a treia forță politică din Republica Moldova. Grupările politice adunate în jurul PAS și PSRM spun specialiștii că nu pot aduna mai mult de 40% fiecare, ceea ce înseamnă că există un bazin electoral de 20% ce va alege o nouă formațiune politică, cea al cărui vot va da guvernul în Republica Moldova.

AUR este considerat un partid patriotic de dreapta ce are patru piloni de bază: CREDINȚA, LIBERTATEA, NAȚIUNEA ȘI FAMILIA.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button