Actualitate

Decizia PSD: va garanta profiturile companiilor petroliere compensând prețurile mari. Românii plătesc

PSD iar își bate joc de români.

Pentru că la companiile petroliere sunt angajate multe rude ale politicienilor, partidele sistemului nu doresc să le afecteze profiturile mari din această perioadă.

România era în 1989 o mare putere petrolieră a lumii, astăzi nu mai este. De ce? Pentru că partidele au vândut toate resursele statului.

Aici nu este vorba despre prețul petrolului, acela este la fel în toată lumea, aici este vorba despre o clasă politică coruptă.

Așa se face că nu se scade TVA, nu se limitează prețurile, dar se face compensarea prețului carburanților.

Compensare înseamnă că noi plătim

Ce înseamnă acest lucru: că prețul poate fi oricât pentru că statul va veni și va plăti diferența dintre valoarea mare cerută și cea mică ce o vom vedea la pompă.

Deci românii plătesc.

Deci românii vor plăti prețurile mari, dar nu vor vedea asta

Adică companiile străine care ne vând produsele petroliere nu ar trebui să fie afectate, ele pot ține prețurile mari dar statul va plăti o parte din el.

Sigur că acești bani se vor plăti din împrumuturile luate de stat, din banii pentru investiții, căci alții nu sunt.

Deci practic statul va deveni și mai dator sau nu va mai construi spitale, școli sau drumuri… bine, oricum nu le construiau.

Așa au făcut și în energie și gaz: au compensat prețurile, adică formal piața este liberă dar ei garantează profiturile.

Dar companiile din energie deja au mulți bani de luat de la stat iar ei nu au fost livrați. Pentru că au cumpărat scump, dar au vândut ieftin, iar statul nu le-a dat diferența de bani, nu mai au cash-flow-ul necesar pentru a cumpăra pe mai departe.

În curând ne vom trezi fără gaz, energie sau fără benzină și motorină.

De ce?

Deoarece statul girează prețurile mari dar de fapt doar promite, nu face acest lucru. Adică companiile au așteptat banii care garantat prețurile mari și ce sa vezi: statul nu are deloc bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button