Distribuți acest articol

Principalul motiv al sărăcirii României nu o reprezintă corupția sau hoția ci deficitul comercial al balanței de plăți externe.

Românii sunt săraci pentru că banii nu rămân în țară. Când nu sunt bani în pușculiță ești sărac, nu ai ce și cu ce cumpăra.

România importă anual produse de aproape 14 miliarde de euro mai mult decât exportă.

Dacă am scădea exportul de mașini Dacia făcut către Germania situația ar fi una și mai catastrofală deoarece discutăm de o treime din exporturile țării și care se fac din industria auto.

Banii pleacă în general prin multinaționalele europene care duc banii spre centrul continentului. Chiar și fondurile europene nu se pot utiliza decât prin companii străine.

Românii nu au dreptul, nu au voie să construiască. Toate investițiile importante sunt realizate de companii din Europa.

Acestea vin în România cu nimic, iau avansurile, dau țeapă la subantreprenorii români, încasează avansuri și apoi falimentează. În cele din urmă România are proiectul blocat și Bruxellul își cere banii înapoi, deci noi rămânem cu țeapa și cu datoria.

Nu este corect să fie așa.

O problemă deosebită este adusă și de marile lanțuri de magazine. El asigură importuri de câteva miliarde de euro. Vorbim de pâine, lapte, carne, ouă, șampon, detergent și alte produse ce se produc și în economia României. Marii comercianți refuză să le cumpere sau să le producă aici, deși piața e mare și importantă.

Salariile sunt de mizerie. PSD și PNL țin salariile la puțin peste 1.400 de lei. Nu este bine deoarece nu vom crește niciodată așa. Trebuie salariile să fie de cel puțin 2.400 de lei. Degeaba muncim dacă muncim degeaba.

Principalul vinovat este PSD, partidul care se laudă că a crescut salariile dar românii trăieste din pensii de 800 de lei. Am spus trăiesc: supraviețuiesc, se târâie să treacă prin viață.

Covidul este copil mic pe lângă sărăcie, Românii mor cu zile.


Distribuți acest articol