Actualitate

David Popovici își spulberă rivalii și se califică în finala de la 100m liber cu cel mai bun timp

David Popovici (17 ani) s-a calificat cu primul timp în finala probei de 100 de metri liber de la Campionatatele Mondiale de natație. Românul a încheiat cursa cu timpul 47,13 secunde. Un nou record mondial al juniorilor!

David Popovici a respectat strategia din calificări. A pornit mai greu, a schimbat al patrulea la finalul primei lungimi de bazin, apoi a revenit și a câștigat de o manieră entuziasmantă! A stabilit cel mai bun timp al anului, un nou record mondial al juniorilor. A oprit ceasul la 47.13, lăsându-și rivalii în urmă la aproape jumătate de secundă!

Caeleb Dressel, campionul olimpic al probei de 100 de metri liber, s-a retras înaintea semifinalelor, din cauza problemelor medicale. Era marele rival al lui David Popovici. Americanul se calificase cu al doilea timp în semifinale.

„Decizia retragerii a fost luată de staff-ul Statelor Unite împreună cu Caeleb, antrenorul lui și echipa medicală. Hotărârea vine pe fondul unor probleme medicale. Încă nu știm dacă va putea concura în probele următoare”, se arată în comunicatul echipei americane.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button