Actualitate

Dan Vîlceanu, noul ministru de Finanțe este deranjat de presă: „Întrebările despre afacerile mele trebuie să înceteze”

Cu un tupeu ieșit din comun, Dan Vîlceanu a răbufnit la adresa jurnaliștilor care voiau să afle mai multe despre noul ministru de Finanțe și trecutul acestuia, având în vedere traseu lui politic și afacerile cu statul. Acesta susține că nu mai răspunde la asemenea întrebări, având toată averea trecută pe declarație. Noul ministru de Finanțe a fost în PSD, apoi în PDL, iar în prezent este în PNL.

“Am avut două companii pe care le-am lichidat în momentul în care am intrat în Parlament, tocmai pentru a evita astfel de întrebări. Şi cred că am făcut bine. Dacă vă uitaţi în declaraţia de avere, scrie că am avut aceşti bani tocmai din lichidarea unei companii”, a susținut Dan Vîlceanu.

Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, deține, între altele, titluri de stat în valoare de 731.501 de lei. Întrebat de jurnaliști, joi, de unde a avut bani, acesta a spus că a avut două companii pe care le-a lichidat când a intrat în Parlament.

De altfel, familia lui Vîțceanu este abonată la contracte cu statul. Trefo SRL, deținută de către mama sa, derulează mai multe contracte în domeniul energiei. Anul trecut, SC Trefo SRL a încheiat 20 de contracte cu companiile de stat CET Govora şi Complexul Energetic Oltenia, valoarea contractelor fiind de 4,3 milioane de lei.

Cu cei 47 de angajați pe care i-a avut în 2020, Trefo a realizat o cifră de afaceri de peste 7 milioane de lei și un profit de peste 2 miliarde de lei (potrivit Recom Online), scrie Hotnews.

Averea noului ministru de Finanțe este una considerabilă. Deţine două terenuri intravilane în comuna Runcu din judeţul Gorj, în suprafaţă de 26.356 de metri pătraţi şi alte două terenuri intravilane în Timişoara, în suprafaţă de 2.684 de metri pătraţi. De asemenea, are două case în aceeaşi comună Runcu şi un spaţiu commercial de 1.889 de metri pătraţi în Timişoara, de pe urma căruia a încasat anul trecut o chirie de 129.881 lei. Vîlceanu deţine şi un autoturism BMW Seria 5 vechi de 10 de ani şi are în conturi puţin peste 71.000 de lei. De asemenea, liberalul deţine şi titluri de stat în valoare de 731.501 lei.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button