Distribuți acest articol

Dan Barna vine cu o propunere inedită: un parteneriat între Guvern și Biserica Ortodoxă Română pentru a-i convinge pe români să se vaccineze. Scopul acestei colaborări este acela de a transmite un mesaj „pe o cale alternativă, la fel de credibilă, cât de important este să ne vaccinăm, a precizat vicepremierul.

Barna susține că pericolul pandemiei nu a trecut, iar valul patru devine o realitate în țările din jurul României. „E foarte clar că și în România cifrele vor începe să crească. Credeam că am scăpat, realitatea din jur ne arată că vom avea un val patru și trebuie să fim cât mai pregătiți pentru asta.

Nu există altă variantă decât vaccinarea. Pentru a nu trebui să fim în situația unor măsuri de prevenție prin care persoanele nevaccinate să aibă acces limitat în spații comerciale sau în zone neesențiale, trebuie să ne vaccinăm”, a declarat Barna.

El a mai spus că îi va propune premierului, în ședința de Guvern, să aibă un dialog cu BOR, după modelul autorităților de la Atena, care au reușit să vaccineze peste 50% din populație în urma parteneriatul cu Biserica Ortodoxă din Grecia.

„Sunt convins și am încredere în înțelepciunea și a Părintelui Patriarh și a celorlalți ierarhi din cadrul BOR că acest mesaj e timpul să fie dat tocmai pentru ca românii să afle pe o cale alternativă, la fel de credibilă, cât de important este să ne vaccinăm, pentru a nu intra din nou într-o perioadă de care am crezut că am scăpat.

Un astfel de parteneriat cu Biserica, în urma căruia de la nivelul vârfului bisericii să se transmită un mesaj către toți preoții săi încurajeze pe enoriași să se vaccineze, cred că ar putea să aibă un impact care să mai ridice rata națională de vaccinare. (…) Sunt convins că tocmai perspectiva ca România să intre din nou într-o situație dificilă, se poate găsi și în rândul bisericii o rezonabilitate legată de susținerea acestui mesaj de vaccinare”, a mai spus vicepremierul Dan Barna.


Distribuți acest articol