Actualitate

Dan Barna – supărat pe românii care cer relaxări: „Trebuie să convingem o treime din populație să se vaccineze”

Dan Barna s-a arătat deranjat de faptul că tot mai mulți români au arătat că vor relaxări în ceea ce privește pandemia. Vicepremierul a susținut la o emisiune televizată că pandemie nu a trecut, iar valul 4 va lovi România la fel cum a făcut-o și în Franța, Israel și Marea Britanie.

“Nu doar că pandemia nu a trecut şi vedem acum că în toate ţările din jur pe care le priveam cu admiraţie lucrurile se schimbă: Israel, Marea Britanie, Franţa, numărul de cazuri a început să crească şi uşor, uşor se va întâmpla şi la noi lucrul acesta oricât nu ne dorim. Noi avem un optimism din asta nefundamentat în care credeam că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla. Vă amintiţi cum domnul Tăriceanu explica criza din 2008. E în America, nu are nicio treabă cu noi şi după jumătate de an a fost într-o situaţie dramatică şi economia noastră. La fel este şi cu pandemia. Valul 4 există şi foarte probabil cifrele vor începe să crească şi la noi în ţară. Vaccinul este singura variantă, nu putem să scăpăm altfel decât vaccinându-ne”, a afirmat Barna.

Miza este să reuşim ca acest segment de mijloc, aceşti 30% care înţeleg că vaccinul e necesar şi l-ar accepta să facă acest vaccin şi asta sperăm noi să se întâmple cât mai repede tocmai pentru a nu ajunge într-un val 4 care se umple din nou spitalele. (…) Toate aceste ştiri false rostogolite din păcate şi de unii oameni politici, că acestea nu circulă singure, trebuie demontate şi este un efort pe care îl facem în fiecare zi, dar un efort pe care putem să-l facem fiecare dintre noi cei care înţelegem că ne e mai bine tuturor dacă creşte rata de vaccinare”, a mai declarat Dan Barna.

Back to top button