Distribuți acest articol

Zilele trecute, Dan Barna susținea că PNRR trimis la Bruxelles a fost respins. Se pare că Barna își schimbă declarația și susține că Planul de Redresare și Reziliență prin care România putea lua 80 de miliarde de EURO a fost doar amânat din cauza unor modificări cerute de UE.

Dan Barna are sau nu dreptate, ce știm exact este că domnul Iohannis promitea acești bani încă din campania electorală din decembrie. România are nevoie de acești bani ACUM, nu peste 3 ani cât durează refacerea de documente pentru acest PNRR, iar România va primi doar ce cade dintre degete, mărunțiș. Cel mai probabil, PNL și USR-PLUS vor miza din nou cu acest plan rușinos la viitoarele alegeri, dar cine îi va mai crede?

„E o etapă de negociere, care nu putea să fie altfel. E o etapă trecută în procedură. A fost chiar ridicolă minciuna de ieri, știrea de ieri rostogolită în zona de PSD, când nici măcar nu ai trimis proiectul. E o negociere firească”, a spus Dan Barna.

Președintele României, Klaus Iohannis, urmează să se întâlnească la Palatul Cotroceni cu responsabilii din Guvern pentru a discuta observațile Comisiei Europene.

„Vom evalua primul feeedback, vom îmbunătăți planul. Ministerul se va prezenta din nou la Comisie cu planul îmbunătățit și în final sunt convins că va fi acceptat. Avem șanse imense să punem în practică reforme care s-au tot amânat și să facem investiții. Sunt hotărât să ducem lucrurile în zona de succes”, spunea zilele trecute Klaus Iohannis.


Distribuți acest articol