Actualitate

Dan Barna nu se teme de dosarul penal care îl vizează: „Nu îmi creează probleme în cursa pentru şefia USR-PLUS”

Dan Barna, ajuns la înălțime, în guvern, este greu să mai observe ce se întâmplă pe pământ. Nu se teme de nimic, iar faptul că are un dosar instrumentat de DNA privind posibile deturnări de fonduri europene nu îl sperie.

Dan Barna a afirmat că trimiterea la DNA de către Departamentul de Luptă Antifraudă a unor documente privind afacerile în care a fost implicat, nu îl încurcă „deloc” în lupta pentru şefia USR-PLUS, el arătând că „este o decizie a colegilor, în cele din urmă”.

„Eu, ştiind că în acel dosar sunt argumente undeva între absurd şi ridicol, nu am niciun fel de îngrijorare şi le-am transmis asta şi colegilor mei. Sunt foarte liniştit că decizia pe care o vom lua împreună, ca partid, va fi cea mai bună, aşa cum s-a întâmplat din 2016 încoace. Deci lucrurile sunt foarte simple, faptul că, în sfârşit, acea verificare e trimisă la DNA este un lucru pe care eu l-am cerut din 2019, de când a fost acea autosesizare magică în urma unui articol de presă. Faptul că a durat doi ani de zile ca să se constate că trei documente nu au fost semnate faţă în faţă e o chestiune de dezbătut de către media, să spun, nu mă pronunţ. E foarte bine că lucrurile se încheie şi că există un orizont de finalizare a unui demers al statului care a consumat enorm de multă energie, au fost sute de oameni chemaţi la declaraţii”, a afirmat Dan Barna

Vicepremierul susţinea că nu există niciun fel de suspiciune de abuz în serviciu în ceea ce-l priveşte.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button