Distribuți acest articol

Dan Barna a recunoscut în această seară că planul de reziliență cu care se tot lăudau ei și pe baza căruia au reușit să obțină voturile necesare pentru un guvern majoritar, a fost respins de către Uniunea Europeană.

Este a doua oară când acest plan este respins, ministerul fondurilor europene fiind în curtea USR, fiind condus de păpușarul Cristian Ghinea. Acesta din urmă a și refuzat să apară în fața presei să vorbească despre acest lucru, a preferat să se ascundă în spatele lui Dan Barna

“În cadrul discuţiilor şi negocierilor avute în cadrul coaliţiei cu cei trei parteneri, am căzut de acord asupra unei forme de propuneri a PNRR cu care colegul nostru Cristian Ghinea a fost la Bruxelles, a discutat acolo cu oficialii europeni, cu comisarii pe acest subiect. Unele dintre teme au fost acceptate. Despre alte teme, Comisia Europeană a spus: ‘Cred că vă sunt necesare, dar nu vă dăm bani din PNRR pentru asta’. Noi avem trei miliarde pentru irigaţii. Au zis că nu este o reformă care ajută la rezilienţă după COVID, pentru că acest instrument la nivel european a fost gândit ca statele să se repună pe picioare după criza COVID şi unele teme sunt acceptate, alte teme… Nu e vorba că nu ne dau bani deloc. La unele au zis că e alocarea prea mare şi sunt dispuşi să dea sume mai mici”, a afirmat Barna.

România se află în situația în care nu va putea accesa în curând banii europeni. De fapt acei bani sunt banii românilor și Cristian Ghinea face tot posibilul ca noi să nu îi obținem. Am putea chiar suspecta că scopul principal al USR este acela de a bloca România în a accesa fondurile europene și banii să se ducă înapoi de unde au venit.

“Avem în continuare discuţii cu acceptarea componentei de infrastructură, care pentru noi e pe viaţă şi pe moarte. E discuţia în curs. Nu au respins, dar e discuţia în curs legat de calibrare, cât să fie granturi, cât să fie împrumuturi. Pe mai multe dintre capitolele prezentate deja public şi în Parlament de colegul meu Cristian Ghinea avem astăzi pe masă punctele de vedere ale Comisiei, cu observaţii, cu lucruri de adăugat. Mâine, poimâine o să avem întâlniri în cadrul Guvernului cu miniştrii în care le prezentăm punctele de vedere ale Comisiei”, a menţionat Dan Barna.


Distribuți acest articol