Actualitate

Dacian Cioloș este indecis: „Nu vom vota moțiunea de cenzură dacă PNL ne invită la discuții”

Vicepreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, susține că partidul său nu va vota moțiunea de cenzură a PSD-ului dacă Partidul Național Liberal renunță la Florin Cîțu și îi invită la discuții privind formarea noului guvern. Europarlamentarul USR susține că PNL nu a câștigat alegerile în totalitate și nu este în măsură să spună care partid intră sau nu la guvernare.

„Votăm orice moțiune care poate să scurteze această agonie a premierului Cîțu care, din punctul nostru de vedere e terminat ca premier. El se comportă ca și cum ar avea majoritate, pune condiții. Păi, le reamintesc premierului și PNL-ului că nu au câștigat alegerile cu un procent care să le permită să invite sau nu alte partide la guvernare.

Există într-adevăr o posibilitate să nu votăm moțiunea și aceasta există de la început, adică PNL-ul să îi retragă sprijinul politic premierului Cîțu și să propună un premier capabil să formeze un guvern de coaliție care să aibă încrederea partenerilor. Acum, PNL-ul pune condiții. Să facă Guvern atunci, dacă pune condiții.

Vrem un premier cu care să putem lucra, care să conducă un Guvern de coaliție, nu unul pe persoană fizică și mai vrem un angajament ferm pe reformele pe care le avem prevăzute în programul de guvernare, ca să știm ce facem, pe calendar“, a precizat Dacian Cioloș

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button