Actualitate

Dacă veți cumpăra produse românești veți salva locuri de muncă. Pentru noi este simplu: citim ambajalul. Pentru ei este supraviețuire

Dacă veți cumpăra produse românești veți salva locurile de muncă de aici, din România.

Pentru noi, în calitate de cumpărători, este simplu: citim ambalajul. Pentru cei care sunt producători alegerea noastră este una fundamentală, reprezintă diferența între a trăi sau a se stinge cu rapiditate o afacere.

România este invadată de produse aduse din afara țării.

Pentru că procesul de distribuție este unul organizat de către marile lanțuri de magazine sau de către statele din care aceste produse sunt aduse, ele arată bine, sunt îmbietoare.

Lanțurile străine de magazine care activează în România au două scopuri: să obțină profit dar să reprezinte o cale de distribuție a produselor realizate de propria economie națională. Aici nu este nici o conspirație, producătorii de acolo se organizează și își fac astfel de lanțuri de magazine. Este normal să bage în magazin produsele lor, nu pe ale noastre, căci de aceea au fost create.

La nivelul anului 2021 deficitul comercial al României ajunsese la un maxim istoric: 23 de miliarde de euro. Suma este una colosală pentru orice stat al lumii, dar mai ales dacă luăm în considerare că PIB-ul României este mai mic de 300 de miliarde de euro. Suma respectivă, dacă s-ar fi rotit aici, acasă, de vreo câteva ori, ar fi dus la o creștere semnificativă a economiei naționale.

Statul trebuie să protejeje producătorii români în fața monopolului de distribuție străin

Poate că uneori produsele noastre sunt puțin mai scumpe, poate vedeți un 10% în plus. Diferența vine din faptul că de multe ori se face speculă pe zona de import-export iar statele de unde ele provin bagă subvenii pe acele categorii de produse.

Cu toate acestea statul român trebuia să vină cu legi care să protejeze producătorii români în fața monopolului de distribuție străin, căci acolo se aflăm. Piața este una echitabilă dacă actorii economici ce acționează pe ea dispun de aceleași resurse. Dar când Germania sau Polonia își sprijină propriile lanțuri de magazine dezvoltate prin Europa, ce șanse au românii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button