Internațional

De abia acum văd și rușii războiul – Ucraina contraatacă și lansează primul atac aerian pe teritoriul Rusiei

Vineri dimineață trupele ucrainene au lansat un atac cu rachete Tochka-U asupra aerodromului militar rus situat în orașul Millerovo, în regiunea Rostov din Rusia.

Comandamentul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei a confirmat informația.

Rachetele ar fi lovit pista aerodromului, precum și câteva din avioanele garate acolo. Imagini apărute pe rețelele sociale nu sunt multe, dar prezintă câteva secvențe cu efectele atacului.

Tochka-U este un complex de rachete tactice, un sistem sovietic de rachete tactice balistice care poate lansa rachete la o distanță de 120 km.

Forțele ruse au blocat zeci de autobuze trimise pentru a evacua oamenii din Mariupol – și au confiscat 12 camioane pline cu provizii umanitare pentru orașul asediat, spune Ucraina.

Autoritățile ucrainene au sperat să poată fi evacuați cât mai mulți rezidenți astăzi, după ce Rusia a fost de acord să deschidă vineri un coridor umanitar, deși mai multe acorduri anterioare s-au prăbușit pe fondul recriminărilor reciproce.

Și, în ciuda eforturilor de a ajuta oamenii să părăsească orașul joi, viceprim-ministrul Ucrainei Iryna Vereșciuk a declarat că doar 631 au reușit să iasă cu mașini private.

Back to top button