Distribuți acest articol

Într-o secretomanie absolută, Guvernul a adoptat, recent, un memorandum prin care obligă societățile de stat valoroase să renunțe la aproape tot profitul lor (minimum 90%), în dauna investițiilor. Pe vremea guvernării PSD, liberalii criticau această decizie de jumulire a companiilor de stat. La nici doi ani, PNL face exact același lucru pentru a-și acoperi incompetența și găurile din buget. Lasă companiile naţionale fără profitul care ar fi putut fi direcţionat către investiţii.

Transgaz va fi obligată să renunțe la minimum 90% din cele 230 milioane de lei cât a fost profitul pe 2020, în condițiile în care a programat investiții de peste 800 de milioane de lei anul acestea.

O altă companie afectată este Hidroelectrica. Aceasta a fost deja obligată, chiar înainte să apară memorandumul, să transforme tot profitul în dividende.

Aceste politici de jumulire a companiilor de stat au fost inițiate de guvernele PSD controlate de Liviu Dragnea. Culmea este că PNL a criticat Guvernul Dăncilă pentru astfel de politici, printr-o moțiune simplă.


Distribuți acest articol