Distribuți acest articol

Este greu de conceput cum gândesc politicienii din USR-PLUS. Vicepremierul Dan Barna a declarat că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va fi aprobat, iar corecturile transmise fac parte dintr-o „consultare firească”. Partidul USR-PLUS susține că știrile cu privire la PNRR sunt fake-news, iar PSD ar fi în spatele acestui demers. Cu toate astea, Bruxelles a avut numeroase obiecții cu privire la proiect, proiect întors la București pentru rezolvare.

Văd un atac iresponsabil al PSD și al președintelui său la ceea ce înseamnă PNRR. Este un atac care arată cât de puțin înțelege PSD despre ce înseamnă un astfel de program și un astfel de plan de țară pentru România. O procedură absolut firească, o procedură care va dura timp de două luni în care CE trimite tuturor țărilor care au trimis aceste programe, trimite întrebări și clarificări firești și normale când vorbim de documente de mii sau zeci de mii de pagini, este transformată de PSD într-un atac, practic, la perspectiva și credibilitatea României și ca partener european, și ca țară capabilă să dezvolte un astfel de program”, a spus Dan Barna

Ca și coordonator al ministerelor care implementează PNRR, vicepremierul a mai spus că „programul nu a fost respins, nu a fost retras”.

„Este o consultare firească, programul va fi aprobat, România va avea această resursă și până în 2026 vom avea cu toții șansa să vedem proiecte majore, proiecte importante care nu au existat niciodată în România”, potrivit co-președintelui USR PLUS.


Distribuți acest articol