PSD nu mai are majoritate în Biroul Permanent al Senatului, iar acest for nu s-a putut reuni pentru a pune pe ordinea de zi proiectul de lege privind alegerile parlamentare, retrimis de președintele Klaus Iohannis în Parlament la reexaminare, a declarat marți, 27 octombrie, prim-vicepreședintele social-democraților, Sorin Grindeanu.

“Din câte știu, acolo, la Biroul permanent al Senatului, a existat o situație cu un membru PSD care în această perioadă, ieri și azi, a refuzat să mai răspundă apelurilor noastre. În paranteză fie spus, acel membru al BP din Senat nu se mai află pe un loc eligibil. De aici până la a refuză să îți mai faci muncă pentru care ai fost ales pentru 4 ani e cale lungă. Faptul că organizația județeană Tulcea nu l-a mai pus pe un loc eligibil nu înseamnă că nu trebuie să vii la muncă sau nu înseamnă neapărat că trebuie să asculți, e o părere, nu am dovezi, cântece de sirenă venite dinspre putere, pentru că undeva, acolo, se poate găsi cauza. Cert este că, în acest moment, inclusiv astăzi, când vorbim, în Biroul permanent al Senatului nu mai avem majoritate”, a spus Grindeanu, într-o conferință de presă susținută la sediul central al PSD.

El a adăugat că acel parlamentar PSD, “care refuză să răspundă la telefon”, nu mai e considerat un social-democrat.

“Nu îl mai considerăm social-democrat, supărarea pleacă, presupun, din faptul că nu mai e pe un loc eligibil pe liste”, a afirmat Grindeanu.

Ion Ganea a fost ales senator de Tulcea pe listele PMP, dar în timpul mandatului el a migrat la PSD. El nu a mai fost pus de PSD Tulcea pe o poziție eligibilă la alegerile parlamentare.