Actualitate

Cum a fost asasinat Ceaușescu- un proces mascaradă, fără valoare juridică. O Crimă

La 25 decembrie 1989, a avut loc procesul soţilor Ceauşescu în faţa Tribunalului Militar Extraordinar. În realitate acest tribunal nu exista din punct de vedere juridic, nu s-a respectat nici o cutumă juridică din vreun timp.

Ordinul fusese dat iar procesul a fost doar o parte din scena Revoluției Române.

Tribunalul i-a condamnat pe cei doi, cu unanimitate de voturi, la moarte şi confiscarea averii sub acuzaţiile de genocid, subminarea puterii de stat şi subminarea economiei naţionale.

Condamnarea nu are însă nici o valoare. Procesul nu a strâns fapte concrete și lasă loc la interpretări. Ceaușescu trebuia să fie ucis pentru ca o nouă ordine să cuprindă România.

Unii spun că în spatele acestei crime a fost KGB și CIA. KGB avea ordin de asasinare a celui care îngropase URSS prin politica sa de permanentă opoziție la deciziile Moscovei. Americanii îl vroiau mort pentru că trădătorul de Pacepa le-a spus că face un joc dublu, ceea ce era fals.

Sentinţa a rămas definitivă (inculpaţii au refuzat să facă recurs) şi a fost executată (prin împuşcare cu mitraliera) în incinta garnizoanei din Târgovişte, unde cei doi fuseseră aduşi pe 22 decembrie.

1 comentariu

  1. Eu cunosc faptul că a fost asasinat ,deoarece dorea să construiască o bombă atomică și astfel să fie langa celelalte puteri ale lumii.Voi nu cunoașteți lucrul acesta ,sau vă este frică să-l spuneți??? Lașilor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button