Distribuți acest articol

Raluca Turcan, Ministrul Muncii, susține că a discutat cu Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi pentru niște promisiuni cu privire la cei 150.000 de români care lucrează ca şoferi de camioane pe şoselele din Europa şi drepturile lor, în calitate de angajaţi.

“Am discutat cu Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi, despre protejarea şoferilor români care doresc să lucreze în străinătate, atât în ceea ce priveşte condiţiile de angajare, cât şi îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă. Sunt 150.000 de români care lucrează ca şoferi de camioane pe şoselele din Europa şi drepturile lor, în calitate de angajaţi, trebuie să fie respectate în condiţiile impuse de legislaţia naţională”, a precizat ministrul Muncii.

“Am punctat, de asemenea, în discuţia cu Adina Vălean, şi modificarea legii nr. 156/2021, pentru a veni în ajutorul lucrătorilor sezonieri şi pentru a elimina transportul la negru a acestor persoane. Este important ca oamenii care lucrează în străinătate să se simtă în siguranţă şi, de exemplu, acolo unde există grupuri mai mari de 10 persoane, acestea să beneficieze de transport spre locul de muncă cu un mijloc de transport public autorizat”, scrie Turcan pe Facebook.


Distribuți acest articol