Internațional

Cu ochii pe Fâșia Gaza, Zelenski solicită aderarea țării sale la UE cât mai rapid posibil

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut şefilor de stat şi de guverne UE reuniţi la Bruxelles, ca Ucraina să adere la Uniunea Europeană cât mai rapid posibil şi şi-a exprimat speranţa lansării negocierilor de aderare la următorul summit european, prevăzut la jumătatea lui decembrie.

Această problemă este necesar să fie abordată ”din unghiul securităţii”, a pledat el în faţa liderilor europeni, prin videoconferinţă.

Volodimir Zelenski a dat asigurări că Ucraina depune eforturile necesare pentru a respecta criteriile europene ale aderării.

Războiul din Fâşia Gaza mobilizează atenţia europenilor, în timp ce creşte îndoiala cu privire la capacitatea Occidentului de a continua să susţină Ucraina împotriva Rusiei, în alt război major care face ravagii la uşa UE.

Acest război între Israel şi Hamas, în Orientul Apropiat a alimentat temeri ale unora cu privire la o eclipsare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei, care durează de 20 de luni.

În plus, criza Congresului Statelor unite a ridicat întrebări despre continuarea ajutorului militar american al Kievului.

Europenii depun eforturi să avanseze într-o serie de măsuri destinate să ofere asigurări Ucrainei şi să se asigure că ea rămâne capabilă să respingă agresiunea rusă.

Cei 27 încearcă să dea asigurări că UE va continua să susţină Ucraina ”atât timp cât este necesar”, afirmă ei în proiectul declaraţiei summitului.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button